Vogels

Mijn eerste, "serieuzere camera" was een compact camera met grote zoom. Deze had ik vooral gekocht om vogels in de polder te fotograferen. Daar is het eigenlijk allemaal mee begonnen. Maar na een tijdje voldeed deze niet meer aan mijn eisen, of andersom ;)

Vanaf toen ben ik mij serieus gaan verdiepen in het spiegelreflex gebeuren en heb ik mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht, gelijk met een 100-400 lens, hoppa. Je hebt tenslotte wel wat millimetertjes nodig wil je een vogeltje er een beetje leuk op hebben staan. 

Nu een aantal jaren verder, inmiddels met veel beter materiaal, ben ik in mijn vrije tijd nog regelmatig te vinden in de bossen of in de polder.

Van kleins af aan ben ik al weg van vogels. Als we vroeger onderweg waren met ons gezin in de auto, gingen we bijvoorbeeld  "Reigers of Buizerds tellen".  Datzelfde doe ik nu met mijn eigen kinderen. Of we doen bijvoorbeeld "Wie ziet er als eerst een Uil?". Superleuk om te doen en om onze kinderen ook wat kennis en interesse voor dieren en de natuur mee te geven! 

Ik wil met mijn vogel- en natuurfoto's mensen vooral mee laten genieten van de natuur. Laten zien wat voor prachtige wezens er bestaan, vooral rondom ons heen, kort bij huis. Daarnaast wil ik mensen graag net iets bewuster maken van het bestaan en welzijn van deze beestjes.